Nienke de Leeuw is in 2007 afgestudeerd als verloskundige en heeft altijd in kleinschalige praktijken gewerkt waarbij er aandacht was voor persoonlijke groei en ontwikkeling. In 2011 sloot ze zich aan bij Vroedvrouwen in Verbinding en in 2017 werd ze zelf moeder van een zoon. Als kind wilde ze al vroedvrouw worden. Ze is opgegroeid met een natuurlijke en holistische visie op leven en gezondheid. Daarmee geeft ze ook haar praktijk en manier van werken als vroedvrouw vorm.

Wens je persoonlijke verloskundige begeleiding in de voorbereiding op de geboorte van jullie kind?

Een begeleiding waarbij jouw / jullie autonomie en visie centraal staan?

 Kijk je ernaar uit om vanuit jouw eigen gevoel, kracht en intuitie geboorte te geven?

 Wil je bevallen in water?

"Als vroedvrouw begeleid ik jullie vanaf het begin van de zwangerschap tot ruime tijd na de geboorte van jullie kind.

Ook bied ik consulten aan iedere vrouw die de gezondheid van haar menstruatiecyclus wil optimaliseren en aan elke vrouw met een kinderwens.

Ik ben ervan overtuigd dat een bewuste voorbereiding een positieve bijdrage kan bieden aan het begin van het leven van jullie kind en dat het de reis naar ouderschap

bekrachtigd en verrijkt."

Zwangerschap, Geboorte en Kraamtijd

"Voor mij is het doel van de begeleiding dat je vanuit jouw eigen draag-kracht, wijsheid, autonomie en overgave kunt baren.

Samen creëren wij een veilige, intieme en gegronde basis waarin jullie kind geboren kan worden."

 • Persoonlijke coaching en counselling aan jou en je partner
 • Zwangerschaps en post-partum massage
 • Aandacht voor de energie balans dmv healing en reading
 • Meditatie en Visualisatie
 • Lotus geboorte, placenta capsulering en placenta afdruk
 • Rebozo wikkel – Sluitingsritueel, 4-6 weken na de geboorte  

Kinderwens en Vruchtbaarheid consulten

 • Vruchtbaarheidsmassage en meditatie
 • Coaching over de verschillende aspecten en fasen van de menstruatie cyclus
 • Voeding en Leefstijl adviezen voor het optimaliseren van de menstruele cyclus en conceptie

De vruchtbaarheidsmassage heeft een diepgaande en helende werking op het spijsverteringsstelsel, de baarmoeder, de eierstokken en het sacrale gebied.

De liefdevolle en vakkundige massage herstelt het contact met je buik en brengt je in verbinding met je baarmoeder.

De massage optimaliseert de doorstroming van de voortplantingsorganen en het immuunsysteem en vergroot daarmee de kans op conceptie en zwangerschap.

Voor wie:

 • Vrouwen met een kinderwens
 • Vrouwen die bewust willen omgaan met vruchtbaarheid, menstruatiecyclus en conceptie
 • Zwangerschapswens na een miskraam
 • Menstruatie klachten zoals PMS, menstruele krampen en andere cyclus problematiek
 • Jonge meiden die voor het eerst ongesteld zijn geworden en willen leren over hoe je liefdevol en bewust om kan gaan met de menstruatie cyclus

Bereikbaarheid

Voor niet-spoedeisende vragen is de Nienke doordeweeks bereikbaar van 09.00 uur tot 18.00 uur. Voor spoedgevallen 24 uur per dag. In beide gevallen rechtstreeks via 06 - 42387677.

Als Nienke zelf afwezig is wordt deze telefoon beantwoord door een waarnemende collega. Meestal zal dat één van de andere VIVE vroedvrouwen zijn.

Mocht je in geval van spoed Nienke niet direct aan de lijn krijgen, luister dan het voicemailbericht af, waarop te horen valt wie je in dat geval kan bellen. Of bel direct 1 van de andere vroedvrouwen via de telefoonnummers op de pagina contact.

Achtergrond en Visie

"Als kind wilde ik al vroedvrouw worden. Ik ben opgegroeid met een natuurlijke en holistische visie op leven en gezondheid. Daarmee heb ik de afgelopen jaren mijn praktijk en werkwijze vorm gegeven.

Ik ben in 2007 afgestudeerd als verloskundige en sindsdien werk ik in kleine praktijken waarbij er aandacht is voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

Ik heb heel veel respect voor de reis van zwangerschap en geboorte naar ouderschap en benader jullie proces vanuit integriteit en compassie."

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Omdat wij bijna vol continue oproepbaar zijn voor bevallingen en andere spoedgevallen, nemen we soms een periode vrij om even helemaal bij te komen. In deze periode neemt degene die vrij is geen zwangeren aan die in die periode uitgerekend zijn. Voor spoedgevallen en afspraken word je dan geholpen door één van de collega's.

Naast de reguliere verloskundige zorg die vergoed wordt door je zorgverzekeraar, geven wij ook extra begeleiding en coaching tijdens de zwangerschap en bevalling. Deze extra zorg wordt niet vergoed (bekijk hier de tarieven). Je kan een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om te zien of onze manier van werken bij je past en wat de extra zorg inhoudt.