Maria Meijssen en Natasha Polgár begeleiden zwangeren vanaf het begin van de zwangerschap tot ver na de geboorte van jullie kind. Binnen Vroedvrouwen in Verbinding (ViVe) vormen wij een duo, waarin Natasha op het moment met zwangerschapsverlof is tot 1 maart 2019, wat betekent dat Maria tot die tijd als solist werkt.

Wie zijn wij

"Wij hebben samen de opleiding verloskunde gevolgd, waar tijdens de studie de wens al is ontstaan om samen een praktijk te starten. De keus om samen bij ViVe te gaan werken is ontwikkeld door de warmte, vertrouwen en samenhorigheid die wij van de andere vroedvrouwen ervaren. Samen kunnen we delen en ontwikkelen."

Visie

"De zorg die wij als vroedvrouwen willen geven is ruimte en tijd om jezelf te mogen zijn. Vanuit kracht vertrouwen te krijgen in het proces wat gaande is waarbij jullie je eigen geïnformeerde keuzes maken.

Vrouwen zijn niet consistent, ze bewegen mentaal, emotioneel en fysiek - elke maand, elk seizoen, elke zwangerschap, zoals het tij. Bij realisatie van deze beweging, accepteren dat alle emoties er mogen zijn als vrouw, kun je met meer kracht en harmonie in het leven staan. In onze begeleiding willen we samen met jou onderzoeken waar jij behoefte aan hebt in elke fase van je zwangerschap, bevalling en kraambed.

Vrouw zijn gaat om het herkennen, navigeren, claimen en vertrouwen op je kracht van schepping en creativiteit, jouw visie, jouw intuïtie en gezond verstand, jouw ritmes en cyclische geaardheid en jouw vermogen om diepe dalen te ervaren om er sterker uit te komen. Niet alleen voor jezelf maar ook voor je gezin, je familie, je omgeving en uiteindelijk een betere wereld."

Concreet: onze begeleiding

"Tijdens een vrijblijvend gesprek maken jullie met één van ons kennis. Gaan we met elkaar verder, dan begeleiden we jullie samen. Een van ons zal aanwezig zijn bij de bevalling. In de eerste tien dagen na de geboorte komen wij een aantal keer op huisbezoek. Gebruikelijk is dat wij rond 6 weken de complete zorg afsluiten. De kraamperiode ervaart iedereen anders, dit betekent voor ons dat we ons naar jullie behoefte aanpassen en er zo nodig frequenter of een langer contact zal zijn."

Verdere expertise:

  • Voedingsadviezen maar ook verloskundige begeleiding bij zwangerschapsdiabetes
  • Rebozo techniek
  • Natasha is ook echoscopist, bevoegd om medische echo’s te maken. Dit doet zij bij diverse echocentra
  • Maria rond momenteel haar opleiding Homeopathie binnen de verloskunde af. Voor de homeopathieconsulten zijn de tarieven apart op te vragen bij Maria.
  • Verhuur bevalbaden (120 Euro, incl. hoes)

Bereikbaarheid

Voor niet-spoedeisende vragen zijn wij doordeweeks bereikbaar van 09.00 uur tot 17.00 uur. Voor spoedgevallen 24 uur per dag. In beide gevallen rechtstreeks via 06-21230377.

Mocht je ons niet direct aan de lijn krijgen, dan zijn we waarschijnlijk in gesprek of bezig met andere cliënten. Bel ons dan na een paar minuten nog een keer. In geval van echte spoed, luister dan het voicemailbericht af, zodat je weet wie je nu kan bellen. In noodgevallen zijn de andere ViVe-vroedvrouwen telefonisch bereikbaar. Je vindt onze rechtstreekse telefoonnummers op de pagina contact.

Tijdens onze vakantie nemen we minder cliënten aan en is er altijd waarneming door onze collega’s van VIVE.

Maria Meijssen

 

 

"De stap maken om me aan te sluiten bij ViVe, daar heb ik geen seconde over na hoeven denken. Sinds dit op mijn pad kwam is er rust in mijn lichaam. De onrust die ik daarvoor had kwam doordat ik ouders niet kon bieden waar misschien wel behoefte aan was. Werken binnen Vive geeft mij mogelijkheid en tijd om naast jullie proces te mogen staan. Dit te volgen, jullie te zien groeien in ontwikkeling en te ondersteunen in de keuzes die jullie maken. Zelf ben ik een persoon die graag beweegt met mijn gedachtes en deze makkelijk uit. Ik sta open voor jullie proces en gedachtes. Ik vind het waardevol om met een ieder een band op te kunnen bouwen elk op een eigen manier en steeds weer anders, ieder vanuit zijn eigen invalshoek. Mijn eigen invalshoek is niet alleen vanuit vroedvrouw zijn, maar ook als moeder van een twee jarige zoon. De band die ik als vroedvrouw kan krijgen met ouders is uniek, jullie laten mij als vroedvrouw dichtbij een proces van transitie staan. Deze ervaring en verwondering voor mij is onuitputtelijk."

 

Natasha Polgár

"Het lichaam van een vrouw is, als we het toelaten, gesynchroniseerd met de seizoenen, de elementen en de maan. Wat er in de natuur gebeurt is gespiegeld in ons eigen lichaam in de vorm van leven en dood, menarche en menopauze, kinderen baren, de menstruele cyclus en de verschillende fases van vrouw zijn. Soms dragen wij als vrouwen de verhalen, de pijn en de angst van de vrouwen voor ons en om ons heen. Daarom is het soms zo moeilijk en kost het veel moed en kracht om het zelfvertrouwen weer te vinden die je van nature bezit. Ik beschouw het als een van mijn taken om jou te begeleiden in het (terug-)vinden van die kracht.

Ik wist altijd al dat ik naar de kunstacademie zou gaan en mensen wilde helpen. Na zeven jaar als kostuummaker gewerkt te hebben en door de geboorte van mijn oudste zoon, realiseerde ik mij op mijn 29ste dat ik mijn creativiteit en impuls om voor mensen te zorgen kon vormgeven door vroedvrouw te worden. Door de opgedane ervaring in de geboortezorg (bij zes verschillende praktijken, groot- en kleinschalig) en de geboortes van mijn kinderen weet ik nu hoe ik graag vrouwen/stellen zou willen begeleiden in deze unieke en bijzondere fase van hun leven; met tijd en zorg op maat. De transitie naar ouderschap – de verandering van vrouw naar moeder, man naar vader, stel naar ouders, gezin naar groter gezin, is een bijzonder mooi en belangrijk proces. Ik ben dankbaar dat ik aanwezig mag zijn bij dit proces."

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Omdat wij bijna vol continue oproepbaar zijn voor bevallingen en andere spoedgevallen, nemen we soms een periode vrij om even helemaal bij te komen. In deze periode nemen we minder zwangeren aan en word je begeleid door degene die wel werkt.

Naast de reguliere verloskundige zorg die vergoed wordt door je zorgverzekeraar, geven wij ook extra begeleiding en coaching tijdens de zwangerschap en bevalling. Deze extra zorg wordt niet vergoed (bekijk hier de tarieven). Je kan een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om te zien of onze manier van werken bij je past en wat de extra zorg inhoudt.