Ik ga samen met mijn gezin op reis in de maanden mei, juni en half juli. Verwachten jullie een kindje na deze periode, dan kan je je wel bij mij aanmelden. In de periode dat ik er niet ben, kan een collega je vroedvrouw zijn.

 

De keus om bij VIVE te gaan werken is ontwikkeld door de warmte, vertrouwen en samenhorigheid die ik van de andere vroedvrouwen ervaar. Samen kunnen we delen en ontwikkelen.

De zorg die ik als vroedvrouw wil geven is ruimte en tijd om jezelf te mogen zijn. Vanuit kracht vertrouwen te krijgen in het proces wat gaande is waarbij jullie je eigen geïnformeerde keuzes maken.

 

Vrouwen zijn niet consistent, ze bewegen mentaal, emotioneel en fysiek - elke maand, elk seizoen, elke zwangerschap, zoals het tij. Bij realisatie van deze beweging, accepteren dat alle emoties er mogen zijn als vrouw, kun je met meer kracht en harmonie in het leven staan. In de begeleiding wil ik samen met jou onderzoeken waar jij behoefte aan hebt in elke fase van je zwangerschap, bevalling en kraambed.

Vrouw zijn gaat om het herkennen, navigeren, claimen en vertrouwen op je kracht van schepping en creativiteit, jouw visie, jouw intuïtie en gezond verstand, jouw ritmes en cyclische geaardheid en jouw vermogen om diepe dalen te ervaren om er sterker uit te komen. Niet alleen voor jezelf maar ook voor je gezin, je familie, je omgeving en uiteindelijk een betere wereld."

Begeleiding

Tijdens een vrijblijvend gesprek maken we met elkaar kennis. Gaan we met elkaar verder, dan volgen er in de zwangerschap ongeveer 10-12 consulten. Ik zal aanwezig zijn tijdens de bevalling. In de eerste tien dagen na de geboorte komen wij een aantal keer op huisbezoek. Gebruikelijk is dat wij rond 6 weken de complete zorg afsluiten. De kraamperiode ervaart iedereen anders, dit betekent voor ons dat we ons naar jullie behoefte aanpassen en er zo nodig frequenter of een langer contact zal zijn.

Verdere expertise:

  • Voedingsadviezen maar ook verloskundige begeleiding bij zwangerschapsdiabetes
  • Rebozo techniek
  • Maria rond momenteel haar opleiding Homeopathie binnen de verloskunde af. Voor de homeopathieconsulten zijn de tarieven apart op te vragen bij Maria.
  • Verhuur bevalbaden (120 Euro, incl. hoes)

Bereikbaarheid

Voor niet-spoedeisende vragen zijn wij doordeweeks bereikbaar van 09.00 uur tot 17.00 uur. Voor spoedgevallen 24 uur per dag. In beide gevallen rechtstreeks via 06-21230377.

Mocht je ons niet direct aan de lijn krijgen, dan zijn we waarschijnlijk in gesprek of bezig met andere cliënten. Bel ons dan na een paar minuten nog een keer. In geval van echte spoed, luister dan het voicemailbericht af, zodat je weet wie je nu kan bellen. In noodgevallen zijn de andere VIVE-vroedvrouwen telefonisch bereikbaar. Je vindt onze rechtstreekse telefoonnummers op de pagina contact.

Tijdens onze vakantie nemen we minder cliënten aan en is er altijd waarneming door onze collega’s van VIVE.

Maria Meijssen

"De stap maken om me aan te sluiten bij VIVE, daar heb ik geen seconde over na hoeven denken. Sinds dit op mijn pad kwam is er rust in mijn lichaam. De onrust die ik daarvoor had kwam doordat ik ouders niet kon bieden waar misschien wel behoefte aan was. Werken binnen VIVE geeft mij mogelijkheid en tijd om naast jullie proces te mogen staan. Dit te volgen, jullie te zien groeien in ontwikkeling en te ondersteunen in de keuzes die jullie maken. Zelf ben ik een persoon die graag beweegt met mijn gedachtes en deze makkelijk uit. Ik sta open voor jullie proces en gedachtes. Ik vind het waardevol om met een ieder een band op te kunnen bouwen elk op een eigen manier en steeds weer anders, ieder vanuit zijn eigen invalshoek. Mijn eigen invalshoek is niet alleen vanuit vroedvrouw zijn, maar ook als moeder van een drie jarige zoon. De band die ik als vroedvrouw kan krijgen met ouders is uniek, jullie laten mij als vroedvrouw dichtbij een proces van transitie staan. Deze ervaring en verwondering voor mij is onuitputtelijk."

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Omdat wij bijna vol continue oproepbaar zijn voor bevallingen en andere spoedgevallen, nemen we soms een periode vrij om even helemaal bij te komen. In deze periode nemen we minder zwangeren aan en word je begeleid door degene die wel werkt.

Naast de reguliere verloskundige zorg die vergoed wordt door je zorgverzekeraar, geven wij ook extra begeleiding en coaching tijdens de zwangerschap en bevalling. Deze extra zorg wordt niet vergoed (bekijk hier de tarieven). Je kan een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om te zien of onze manier van werken bij je past en wat de extra zorg inhoudt.