Na ruim 10 jaar gewerkt te hebben als verloskundige in grote praktijken, besloot Kalinka in 2019 het roer om te gooien en kleinschaliger te gaan werken. Sindsdien werkt zij als caseload verloskundige in de omgeving van Almere en Amsterdam.

Caseload Verloskunde betekent voor Kalinka niet alleen meer tijd en aandacht hebben voor zwangeren, kraamvrouwen en partners, maar vooral ook zorg op maat kunnen geven.

Zie ook https://www.praktijkkalinka.nl

 

“In verwachting zijn van een kind en vader en/of moeder worden gaat namelijk zoveel verder dan alleen lichamelijke ontwikkelingen bij de moeder. Het is een hele intense periode die voor iedereen anders is en beleefd wordt. Hoe fijn is het dan als je je eigen verloskundige hebt die met je/jullie mee wandelt in deze waanzinnig mooie transformatie tijd. Een professionele verloskundige die een voor jou passende zorg verleent. Die begrijpt waar je staat en waar je naar toe wil en je daarbij structuur en bijsturing geeft als je daarom vraagt.”

Dankzij haar coachingsopleiding en trainingsachtergrond in HypnoBirthing en Mindful Zwanger&Bevallen biedt Kalinka naast verloskundige zorg-op-maat ook aanvullende zwangerschapsbegeleiding en een complete voorbereiding op de bevalling.

Bereikbaarheid

Voor niet-spoedeisende vragen is Kalinka  doordeweeks bereikbaar van 09.00 uur tot 18.00 uur. Voor spoedgevallen 24 uur per dag. In beide gevallen rechtstreeks via 06 – 44030677.

Als Kalinka zelf afwezig is wordt deze telefoon beantwoord door een waarnemende collega. Meestal zal dat één van de andere VIVE vroedvrouwen zijn.

Mocht je in geval van spoed Kalinka niet direct aan de lijn krijgen, luister dan het voicemailbericht af, waarop te horen valt wie je in dat geval kan bellen. Of bel direct 1 van de andere vroedvrouwen via de telefoonnummers op de pagina contact. Per email kun je haar bereiken op: info@praktijkkalinka.nl

Achtergrond 

“Pas op mijn 34e ben ik begonnen met de opleiding tot verloskundige. Daarvoor heb ik gewerkt in de marketing & PR en als management assistente. De geboortes van mijn 2 zonen brachten mij echter in aanraking met het vak en verloskunde heeft mij sindsdien nooit meer losgelaten. Ik ben enorm gefascineerd door het hele proces van zwangerschap en geboorte. Bij elk kindje dat ik ontmoet na de geboorte stel ik mij voor hoeveel harten door dit kind geraakt gaan worden en wat dit kindje de wereld gaat brengen aan hoop en liefde. Na meer dan 11 jaar als verloskundige ontroeren deze gedachtes mij nog steeds.

Daarnaast ben ik vooral enorm geboeid door de power van vrouwen. Zelfs als een vrouw er bijna doorheen zit vind ze weer nieuwe kracht. Soms met een beetje ondersteuning, maar vaak ook gewoon vanzelf. Een vrouw steunen in haar kracht en haar mogen begeleiden in het proces van zwanger worden tot moeder vind ik echt een van de leukste kanten van het vak als verloskundige. Ik word erg blij als ik zie dat een vrouw haar eigen krachtige keuzes kan maken.

In de afgelopen jaren als verloskundige en door mijn eigen ervaringen als moeder heb ik gezien dat zwangerschap, bevalling, kraamtijd en ouderschap niet altijd rozengeur en maneschijn is. Deze life-events kunnen een behoorlijke impact hebben op je emoties, draagkracht, energie en op je gevoelens. Na mijn opleiding tot verloskundige ben ik mij daarom gaan bijscholen op het gebied van Coaching, Pijnbeleving, Mindfulness en HypnoBirthing zodat ik mijn begeleiding beter kan aanpassen”.

 vehmendahl


 

Omdat wij bijna vol continue oproepbaar zijn voor bevallingen en andere spoedgevallen, nemen we soms een periode vrij om even helemaal bij te komen. In deze periode neemt degene die vrij is geen zwangeren aan die in die periode uitgerekend zijn. Voor spoedgevallen en afspraken word je dan geholpen door één van de collega's.

Naast de reguliere verloskundige zorg die vergoed wordt door je zorgverzekeraar, geven wij ook extra begeleiding en coaching tijdens de zwangerschap en bevalling. Deze extra zorg wordt niet vergoed (bekijk hier de tarieven). Je kan een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om te zien of onze manier van werken bij je past en wat de extra zorg inhoudt.