Liefdevol, zorgzaam, helder 

"You are the birth servant. Do good without show or fuss. If you must take the lead, lead so that the mother is helped, yet still free and in charge. When the baby is born, they will rightly say: 'We did it ourselves!" Tao Te Ching

Ik ben in 1965 in Bazel, in Zwitserland geboren. In 1999 ben ik naar Amsterdam gekomen om als art director (grafische vormgeving en branding) aan te slag te gaan bij een internationaal bedrijf. Door de ervaring van mijn zwangerschap en geboorte van mijn zoon Wolff en het bijzondere Nederlands verloskundige systeem heb ik de keuze gemaakt om in mijn tweede levensfase voor het bijzondere en uitdagende beroep van verloskundige te kiezen. 

Ik zie de zwangerschap, de baring en het kraambed als natuurlijke/fysiologische processen die door iedere vrouw anders wordt beleeft. Mijn streven is het om mijn kennis met jullie te delen, maar vooral open te zijn voor de weg die jullie zelf willen volgen. Ik ga uit van jullie eigen wijsheid in het proces naar de moeder en vader in wording en werk vanuit intuïtie, ervaring en wetenschappelijke inzicht. Daar waar nodig, coach ik jullie in het volgen van jullie eigen pad met respect voor zelfbeschikking binnen de kaders van gezondheid en vanuit de holistische visie. Ik kan goed luisteren, als een klankboord dienen en als het nodig is sturing en structuur geven. 

Sinds 2015 ben ik bij Vive aangesloten. Het eerste jaar heb ik als solo vroedvrouw gewerkt en daarna heb ik twee jaar met Bea van der Put een Duoschap gevormd. Omdat mijn collega Bea na heel veel jaren werken heeft besloten een sabbatical te nemen, ga ik vanaf oktober met nieuwe energie als solo vroedvrouw weer verder.

Mijn begeleiding

Ik begeleid jullie zwangeren vanaf de prille zwangerschap tot ver na de geboorte van jullie kind. Tijdens een vrijblijvend gesprek maken jullie kennis met mij. Gaan we met elkaar verder, dan volgt hierna de officiele intake. Tijdens de zwangerschap begeleid ik jullie vanuit de praktijk. Rondom je verlof kom ik bij jullie thuis op visite, dan bespreken we jullie wensen wat de bevalling betreft. Tijdens de bevalling blijf ik altijd bij jullie, ook mocht de geboorte uiteindelijk in een medisch setting plaats vinden. Na de geboorte van jullie kind kom ik een aantal keren bij jullie op bezoek en ten slotte sluiten we deze bijzondere periode af met een bezoek op de praktijk, 6 weken na de geboorte. Vanwege mijn uitgebreide netwerk heb ik een goede samenwerking met kraamverzorgenden, doula's en andere zorgverleners, zodat ik jullie zorg op maat kan bieden.

Wat bied ik nog meer naast mijn vroedvrouwelijke zorg

  • Placentabewerking: capsulering (125 Euro, inclusief print 150 Euro)
  • Aromatherapie: (20 Euro, een flesje zelfgekozen essentiele olies) 
  • Ontspannings- en metamorfosemassage (40 Euro)
  • Als de situatie het toelaat vind ik het heerlijk om tijdens de bevalling foto's te maken (gratis)

 

Bereikbaarheid: mobiel 06-111 4 333 2, email daniela@vivevroedvrouw.nl   

Voor de foto's heb ik van mijn cliënten toestemming voor gebruik gekregen.                    

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Naast de reguliere verloskundige zorg die vergoed wordt door je zorgverzekeraar, geven wij ook extra begeleiding en coaching tijdens de zwangerschap en bevalling. Deze extra zorg wordt niet vergoed (bekijk hier de tarieven). Je kan een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om te zien of onze manier van werken bij je past en wat de extra zorg inhoudt.