Claudia is momenteel haar praktijk weer aan het opbouwen na een sabbatical van een jaar - neem contact met haar op over de mogelijkheden om je bij haar in te schrijven.

'Vroedvrouw van het eerste huis'

Claudia van Dijk heeft ervaring opgedaan bij verschillende kleinschalige vroedvrouwenpraktijken. In 2012 heeft zij ervoor gekozen om haar eigen praktijk te beginnen: een solopraktijk met continuïteit van zorg en met de autonomie van de vrouw als uitgangspunt. "Na zeven jaar als beeldend kunstenaar te hebben gewerkt, besloot ik op mijn dertigste dat ik vroedvrouw wilde worden. Een grote fascinatie was er altijd al. Belangrijke thema's in mijn beeldend werk waren het lichaam, aarde en klei, de zintuiglijke ervaring en het vermogen tot transformatie.

Ik ben gepassioneerd in wat ik doe. Werk en leven vormen voor mij één geheel. Ik zie ieder mens als een onuitputtelijke bron van talenten, mogelijkheden en liefde. Ik voel diep respect voor nieuw leven en de wijze waarop het op deze wereld komt en het bestaande leven verrijkt."

Bereikbaarheid

Voor niet-spoedeisende vragen is de Claudia doordeweeks bereikbaar van 09.00 uur tot 18.00 uur. Voor spoedgevallen 24 uur per dag. In beide gevallen rechtstreeks via 06 - 18 41 16 18.

Als Claudia zelf afwezig is wordt deze telefoon beantwoord door een waarnemende collega. Meestal zal dat één van de andere VIVE vroedvrouwen zijn.

Mocht je in geval van spoed Claudia niet direct aan de lijn krijgen, luister dan het voicemailbericht af, waarop te horen valt wie je in dat geval kan bellen. Of bel direct 1 van de andere vroedvrouwen via de telefoonnummers op de pagina contact.

Visie en achtergrond

"Als vrouw ben je drager van alle kennis, kunde en van het nieuwe leven. Als vroedvrouw zie ik het als mijn taak om het eigen weten en kunnen aan te spreken. Daarvoor neem ik mee wie ik ben, mijn ervaringen en kennis als mens, moeder en als vroedvrouw.

Wanneer een kindje zich nestelt, vorm je als vrouw het eerste huis van je kind. Je lichaam gaat dingen doen, wat het nog niet eerder heeft gedaan. In de zwangerschap besteden we aandacht aan deze veranderingen. Gedurende de begeleiding in de zwangerschap zal de aandacht langzaam verschuiven naar het moment dat het kind op de deur zal kloppen en samen met jullie de eerste stap naar buiten zal zetten. De geboorte van een kind is een intense belevenis voor het kind, de moeder, de vader, eventuele broers en zussen en de cirkel daar omheen. We werken er samen aan om tot een voorstelling te komen van wat dit betekent, en gaan uitgebreid in op jullie wensen en beelden hier omtrent.

Als (aankomende) ouders staan jullie centraal. Ik zie de begeleiding als een samenwerking waarin we onze wensen en behoeftes met elkaar kunnen delen, van elkaar kunnen leren en kunnen groeien. Ik reis graag een stukje met jullie mee op weg naar het ouderschap. Een fase waarin je jezelf nieuwe vragen stelt, waarin je naar jezelf, je partner en je kind kunt kijken en dingen ziet die je nog niet eerder hebt gezien.

Je bent van harte welkom om kennis met mij te maken."

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Omdat wij bijna vol continue oproepbaar zijn voor bevallingen en andere spoedgevallen, nemen we soms een periode vrij om even helemaal bij te komen. In deze periode neemt degene die vrij is geen zwangeren aan die in die periode uitgerekend zijn. Voor spoedgevallen en afspraken word je dan geholpen door één van de collega's.

Naast de reguliere verloskundige zorg die vergoed wordt door je zorgverzekeraar, geven wij ook extra begeleiding en coaching tijdens de zwangerschap en bevalling. Deze extra zorg wordt niet vergoed (bekijk hier de tarieven). Je kan een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om te zien of onze manier van werken bij je past en wat de extra zorg inhoudt.