Antje Martje is zelf thuis geboren op zondag 1 januari 1977 op Texel. Al als tiener wist ze al dat ze vroedvrouw wilde worden. Na eerst 1 jaar natuurgeneeskunde te hebben gestudeerd, werd ze ingeloot en aangenomen op de Kweekschool voor Vroedvrouwen in Amsterdam. In 2000 studeerde ze af en is gaan werken in een groepspraktijk in Amsterdam Zuidoost en Diemen. In de 10 jaar die volgden werd ze naast een vakvrouw ook moeder (in 2003 en 2007), en groeide de behoefte naar meer ruimte en tijd voor complementaire zorg. In 2009 heeft ze daarom haar praktijkdeel verkocht en na een belangrijke periode van rust een coachingsopleiding gevolgd. Ze is vervolgens begonnen met het opzetten van een moedergroep en sinds 2010 werkte ze als vroedvrouw in hele kleinschalige praktijken.

 "Hier ligt mijn hart. In deze vorm van veelzijdig begeleiden vind ik veel rust, plezier en bevrediging. In 2011 ben ik daarom mijn eigen praktijk begonnen en heb me aangesloten bij 'vroedvrouwen in verbinding'. Ik heb veel kennis en ervaring in het ondersteunen bij badbevallingen en jarenlange ervaring en training op het gebied van mindfullness, meditatie en stemwerk."

Bereikbaarheid

Voor niet-spoedeisende vragen is Antje Martje doordeweeks bereikbaar van 09.00 uur tot 18.00 uur. Voor spoedgevallen 24 uur per dag. In beide gevallen rechtstreeks via 06 - 41 60 96 89.

Als Antje Martje zelf afwezig is wordt deze telefoon beantwoord door een waarnemende collega. Meestal zal dat één van de andere VIVE vroedvrouwen zijn. Mocht je in geval van spoed Antje Martje niet direct aan de lijn krijgen, luister dan het voicemailbericht af, waarop te horen valt wie je in dat geval kan bellen. Of bel direct 1 van de andere vroedvrouwen via de telefoonnummers op de pagina contact.

Visie en achtergrond

"Ik zie zwanger zijn en bevallen als een brug, een brug van vrouw zijn  naar moeder worden. Van man zijn naar vader worden. Van 2 individuen een gezin worden. En wanneer je al 1 of meer kinderen hebt opnieuw het proces doorleven van overgave en ontdekken, wat dit kindje komt brengen. Aan inzichten, aan extra geluk, aan uitdaging, aan heling.

Voor de baby is het een brug van een kosmische leven naar het aardse leven. Het is 1 van de grootste transformaties in een mensenleven. Een transformatie gaat niet zonder slag of stoot. Het maakt vaak veel los.

Doordat je niet meer alleen voor jezelf  hebt te zorgen en je lijf, vol van hormonen en groei, ook verandert, veranderen je prioriteiten, je kijk op de wereld, de mensen om je heen, en dus elke relatie. Soms ineens wordt je geconfronteerd met je patronen, je overtuigingen, eerdere ervaringen uit je leven. En al deze veranderingen en ervaringen kunnen heel mooi zijn, kan maken dat je intens geniet van het leven, je steeds helderder gaat voelen wat je wel en niet wilt in het leven. Het kan ook maken dat je het (ook) heel moeilijk vindt, dat alles verandert, dat je voor je gevoel geen grip hebt op al deze veranderingen of dat je de pijn gaat ervaren van verdrietige momenten uit het verleden.

Van mij mag dit alles er zijn.

Want het is er al ( lang), en komt omhoog omdat het graag gezien, gehoord, gevoeld wil worden, zodat het kan verdwijnen en plaats maken voor een volgende laag en steeds meer ruimte, rust en plezier.

In de (aanloop tot)  zwangerschap, tijdens het gehele geboorteproces en in het ouderschap krijgen jullie de kans om die dingen die voor jou/ jullie belangrijk zijn in dit leven te ontdekken, te doorleven en zo iedere keer opnieuw een keus te maken hoe je wilt leven, hoe je met alle bijzonder mooie en moeilijke momenten in het leven om wilt gaan. Want daar zit het leven vol van!"

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Omdat wij bijna vol continue oproepbaar zijn voor bevallingen en andere spoedgevallen, nemen we soms een periode vrij om even helemaal bij te komen. In deze periode neemt degene die vrij is geen zwangeren aan die in die periode uitgerekend zijn. Voor spoedgevallen en afspraken word je dan geholpen door één van de collega's.

Naast de reguliere verloskundige zorg die vergoed wordt door je zorgverzekeraar, geven wij ook extra begeleiding en coaching tijdens de zwangerschap en bevalling. Deze extra zorg wordt niet vergoed (bekijk hier de tarieven). Je kan een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om te zien of onze manier van werken bij je past en wat de extra zorg inhoudt.