Vroedvrouwen

Op dit moment bestaat ons samenwerkingsverband uit 7 vroedvrouwen met elk hun eigen zwangeren. Je kunt ons persoonlijk benaderen voor het maken van een afspraak. De contact gegevens kan je vinden onder Contact of door te klikken op "lees verder" bij onze profielen hieronder.

 

Antje Martje is zelf thuis geboren op zondag 1 januari 1977 op Texel. Al als tiener wist ze al dat ze vroedvrouw wilde worden. Na eerst 1 jaar natuurgeneeskunde te hebben gestudeerd, werd ze ingeloot en aangenomen op de Kweekschool voor Vroedvrouwen in Amsterdam. In 2000 studeerde ze af en is gaan werken in een groepspraktijk in Amsterdam Zuidoost en Diemen. In de 10 jaar die volgden werd ze naast een vakvrouw ook moeder (in 2003 en 2007), en groeide de behoefte naar meer ruimte en tijd voor complementaire zorg. In 2009 heeft ze daarom haar praktijkdeel verkocht en na een belangrijke periode van rust een coachingsopleiding gevolgd. Ze is vervolgens begonnen met het opzetten van een moedergroep en sinds 2010 werkte ze als vroedvrouw in hele kleinschalige praktijken.

Lees meer...

Wie zijn wij

Wij, Bea van der Put en Daniela Eichenberger, begeleiden jullie zwangeren vanaf de prille zwangerschap tot ver na de geboorte van jullie kind. Binnen Vroedvrouwen in Verbinding (VIVE) vormen we een duo, waarin Bea part-time werkt.

Vanuit onze gemeenschappelijke achtergrond, ervaring en filosofie bieden wij jullie samen meer, dan ieder van ons afzonderlijk kan bieden. We zijn een klankbord voor elkaar. Door deze samenwerking kunnen we jullie op onze eigen, karakteristieke wijze begeleiden en verzekeren van continuïteit en persoonlijke aandacht. Wij gaan uit van jullie eigen wijsheid in het proces naar de moeder en vader in wording en werken vanuit intuïtie, ervaring en wetenschappelijk inzicht. Daar waar nodig, coachen we jullie in het volgen van je eigen pad met respect voor zelfbeschikking binnen de kaders van gezondheid en vanuit de holistische visie. Vanwege ons uitgebreide netwerk hebben wij een goede samenwerking met kraamverzorgenden, doula's en andere zorgverleners, om zo jullie zorg op maat te kunnen bieden.

Lees meer...

'Vroedvrouw van het eerste huis'

Claudia van Dijk heeft ervaring opgedaan bij verschillende kleinschalige vroedvrouwenpraktijken. In 2012 heeft zij ervoor gekozen om haar eigen praktijk te beginnen: een solopraktijk met continuïteit van zorg en met de autonomie van de vrouw als uitgangspunt. "Na zeven jaar als beeldend kunstenaar te hebben gewerkt, besloot ik op mijn dertigste dat ik vroedvrouw wilde worden. Een grote fascinatie was er altijd al. Belangrijke thema's in mijn beeldend werk waren het lichaam, aarde en klei, de zintuiglijke ervaring en het vermogen tot transformatie.

Lees meer...

Michelle ten Berge is zelf thuis geboren op 8 december 1970. Ze wilde al vroedvrouw worden sinds haar tiende, toen ze voor het eerst een natuurlijke geboorte op film zag. Na wat omzwervingen is ze uiteindelijk in 1998 afgestudeerd aan de Verloskunde Academie Amsterdam. Sinds januari 2006 werkt zij als caseload/solo vroedvrouw. Zie ook www.michelletenberge.nl.

Lees meer...

Wens je persoonlijke verloskundige begeleiding in de voorbereiding op de geboorte van jullie kind?

Een begeleiding waarbij jouw / jullie autonomie en visie centraal staan?

 Kijk je ernaar uit om vanuit jouw eigen gevoel, kracht en intuitie geboorte te geven?

 Wil je bevallen in water?

 

Als vroedvrouw begeleid ik jullie vanaf het begin van de zwangerschap tot ruime tijd na de geboorte van jullie kind.

Ook bied ik consulten aan iedere vrouw die de gezondheid van haar menstruatiecyclus wil optimaliseren en aan elke vrouw met een kinderwens.

“Ik ben ervan overtuigd dat een bewuste voorbereiding een positieve bijdrage kan bieden aan het begin van het leven van jullie kind en dat het de reis naar ouderschap bekrachtigd en verrijkt.”

Lees meer...