Vroedvrouwen

Op dit moment bestaat ons samenwerkingsverband uit 7 vroedvrouwen met elk hun eigen zwangeren. Je kunt ons persoonlijk benaderen voor het maken van een afspraak. De contact gegevens kan je vinden onder Contact of door te klikken op "lees verder" bij onze profielen hieronder.

 

Antje Martje is zelf thuis geboren op zondag 1 januari 1977 op Texel. Al als tiener wist ze al dat ze vroedvrouw wilde worden. Na eerst 1 jaar natuurgeneeskunde te hebben gestudeerd, werd ze ingeloot en aangenomen op de Kweekschool voor Vroedvrouwen in Amsterdam. In 2000 studeerde ze af en is gaan werken in een groepspraktijk in Amsterdam Zuidoost en Diemen. In de 10 jaar die volgden werd ze naast een vakvrouw ook moeder (in 2003 en 2007), en groeide de behoefte naar meer ruimte en tijd voor complementaire zorg. In 2009 heeft ze daarom haar praktijkdeel verkocht en na een belangrijke periode van rust een coachingsopleiding gevolgd. Ze is vervolgens begonnen met het opzetten van een moedergroep en sinds 2010 werkte ze als vroedvrouw in hele kleinschalige praktijken.

Lees meer...

Bea van der Put en Daniela Eichenberger werken samen als een duo, waarin Bea part-time werkt. Door hun samenwerking kunnen ze zwangeren elk op hun eigen, karakteristieke wijze begeleiden en elkaar aanvullen.

Lees meer...

'Vroedvrouw van het eerste huis'

Claudia van Dijk heeft ervaring opgedaan bij verschillende kleinschalige vroedvrouwenpraktijken. In 2012 heeft zij ervoor gekozen om haar eigen praktijk te beginnen: een solopraktijk met continuïteit van zorg en met de autonomie van de vrouw als uitgangspunt. "Na zeven jaar als beeldend kunstenaar te hebben gewerkt, besloot ik op mijn dertigste dat ik vroedvrouw wilde worden. Een grote fascinatie was er altijd al. Belangrijke thema's in mijn beeldend werk waren het lichaam, aarde en klei, de zintuiglijke ervaring en het vermogen tot transformatie.

Lees meer...

Michelle ten Berge is zelf thuis geboren op 8 december 1970. Ze wilde al vroedvrouw worden sinds haar tiende, toen ze voor het eerst een natuurlijke geboorte op film zag. Na wat omzwervingen is ze uiteindelijk in 1998 afgestudeerd aan de Verloskunde Academie Amsterdam. Sinds januari 2006 werkt zij als caseload/solo vroedvrouw. Zie ook www.michelletenberge.nl.

Lees meer...

Nienke de Leeuw is in 2007 afgestudeerd als verloskundige en heeft altijd in kleinschalige praktijken gewerkt waarbij er aandacht was voor persoonlijke groei en ontwikkeling. In 2011 sloot ze zich aan bij Vroedvrouwen in Verbinding en in 2017 werd ze zelf moeder van een zoon. Als kind wilde ze al vroedvrouw worden. Ze is opgegroeid met een natuurlijke en holistische visie op leven en gezondheid. Daarmee geeft ze ook haar praktijk en manier van werken als vroedvrouw vorm.

Lees meer...