Vroedvrouwen

Op dit moment bestaat ons samenwerkingsverband uit 7 vroedvrouwen met elk hun eigen zwangeren. Je kunt ons persoonlijk benaderen voor het maken van een afspraak. De contact gegevens kan je vinden onder Contact of door te klikken op "lees verder" bij onze profielen hieronder.

 

Maria Meijssen en Natasha Polgár begeleiden zwangeren vanaf het begin van de zwangerschap tot ver na de geboorte van jullie kind. Binnen Vroedvrouwen in Verbinding (ViVe) vormen wij een duo, waarin Natasha op het moment met zwangerschapsverlof is tot 1 maart 2019, wat betekent dat Maria tot die tijd als solist werkt.

Lees meer...

Liefdevol, zorgzaam, helder 

"You are the birth servant. Do good without show or fuss. If you must take the lead, lead so that the mother is helped, yet still free and in charge. When the baby is born, they will rightly say: 'We did it ourselves!" Tao Te Ching

Lees meer...

Nienke de Leeuw is in 2007 afgestudeerd als verloskundige en heeft altijd in kleinschalige praktijken gewerkt waarbij er aandacht was voor persoonlijke groei en ontwikkeling. In 2011 sloot ze zich aan bij Vroedvrouwen in Verbinding en in 2017 werd ze zelf moeder van een zoon. Als kind wilde ze al vroedvrouw worden. Ze is opgegroeid met een natuurlijke en holistische visie op leven en gezondheid. Daarmee geeft ze ook haar praktijk en manier van werken als vroedvrouw vorm.

Lees meer...

Michelle ten Berge is zelf thuis geboren op 8 december 1970. Ze wilde al vroedvrouw worden sinds haar tiende, toen ze voor het eerst een natuurlijke geboorte op film zag. Na wat omzwervingen is ze uiteindelijk in 1998 afgestudeerd aan de Verloskunde Academie Amsterdam. Sinds januari 2006 werkt zij als caseload/solo vroedvrouw. Michelle heeft een praktijk aan huis in Almere Oosterwold voor clienten uit Flevoland en het Gooi. Daarnaast doet ze ook nog 1x per week spreekuur in Amsterdam. Zie ook www.michelletenberge.nl.

Lees meer...

'Vroedvrouw van het eerste huis'

Claudia van Dijk heeft ervaring opgedaan bij verschillende kleinschalige vroedvrouwenpraktijken. In 2012 heeft zij ervoor gekozen om haar eigen praktijk te beginnen: een solopraktijk met continuïteit van zorg en met de autonomie van de vrouw als uitgangspunt. "Na zeven jaar als beeldend kunstenaar te hebben gewerkt, besloot ik op mijn dertigste dat ik vroedvrouw wilde worden. Een grote fascinatie was er altijd al. Belangrijke thema's in mijn beeldend werk waren het lichaam, aarde en klei, de zintuiglijke ervaring en het vermogen tot transformatie.

Lees meer...

Antje Martje heeft de tweede helft van 2019 een sabbatical, neemt om dit moment geen cliënten aan.