Vroedvrouwen

Op dit moment bestaat ons samenwerkingsverband uit 7 vroedvrouwen met elk hun eigen zwangeren. Je kunt ons persoonlijk benaderen voor het maken van een afspraak. De contact gegevens kan je vinden onder Contact of door te klikken op "lees verder" bij onze profielen hieronder.

 

Maria Meijssen en Natasha Polgár begeleiden zwangeren vanaf het begin van de zwangerschap tot ver na de geboorte van jullie kind. Binnen Vroedvrouwen in Verbinding (ViVe) vormen wij een duo, waarin Natasha op het moment met zwangerschapsverlof is tot 1 maart 2019, wat betekent dat Maria tot die tijd als solist werkt.

Lees meer...

Liefdevol, zorgzaam, helder 

"You are the birth servant. Do good without show or fuss. If you must take the lead, lead so that the mother is helped, yet still free and in charge. When the baby is born, they will rightly say: 'We did it ourselves!" Tao Te Ching

Lees meer...

Nienke de Leeuw is in 2007 afgestudeerd als verloskundige en heeft altijd in kleinschalige praktijken gewerkt waarbij er aandacht was voor persoonlijke groei en ontwikkeling. In 2011 sloot ze zich aan bij Vroedvrouwen in Verbinding en in 2017 werd ze zelf moeder van een zoon. Als kind wilde ze al vroedvrouw worden. Ze is opgegroeid met een natuurlijke en holistische visie op leven en gezondheid. Daarmee geeft ze ook haar praktijk en manier van werken als vroedvrouw vorm.

Lees meer...

Michelle ten Berge is zelf thuis geboren op 8 december 1970. Ze wilde al vroedvrouw worden sinds haar tiende, toen ze voor het eerst een natuurlijke geboorte op film zag. Na wat omzwervingen is ze uiteindelijk in 1998 afgestudeerd aan de Verloskunde Academie Amsterdam. Sinds januari 2006 werkt zij als caseload/solo vroedvrouw. Michelle heeft een praktijk aan huis in Almere Oosterwold voor clienten uit Flevoland en het Gooi en omgeving. Ze doet geen spreekuur meer in Amsterdam, behalve voor vrouwen die eerder met haar bevallen zijn en weer zwanger zijn. Zie ook www.michelletenberge.nl.

Lees meer...

- Claudia neemt momenteel even geen nieuwe clienten aan -

'Vroedvrouw van het eerste huis'

Claudia van Dijk heeft ervaring opgedaan bij verschillende kleinschalige vroedvrouwenpraktijken. In 2012 heeft zij ervoor gekozen om haar eigen praktijk te beginnen: een solopraktijk met continuïteit van zorg en met de autonomie van de vrouw als uitgangspunt. "Na zeven jaar als beeldend kunstenaar te hebben gewerkt, besloot ik op mijn dertigste dat ik vroedvrouw wilde worden. Een grote fascinatie was er altijd al. Belangrijke thema's in mijn beeldend werk waren het lichaam, aarde en klei, de zintuiglijke ervaring en het vermogen tot transformatie.

Lees meer...

Antje Martje heeft de tweede helft van 2019 een sabbatical, neemt op dit moment geen cliënten aan.

 

 

BEA VAN DER PUT

gepassioneerd, bevlogen vroedvrouw

 

Vanaf 1 oktober neem ik voor een sabbatical voor nog onbepaalde tijd. Ik stop daarom ook met mijn vroedvrouwschap bij VIVE

“It is important to keep in mind that our bodies must work pretty well, or there wouldn’t be so many humans on the planet” Ina May Gaskin, (born March 8th, 1940) "the mother of authentic midwifery.

Bea ( 1960) is afgestudeerd  in 1989 en noemt zich liever vroedvrouw, dan verloskundige.  Woont met haar man in Amstelveen en is moeder van twee dochtersentwee bonuskinderen, die allemaal het nest verlaten. Na 20 jaar ervaring in een groepspraktijk werkt zij sinds 2010 kleinschalig en heeft in 2012  met enkele collega’s VIVE opgericht.

 

Visie:

Als vroedvrouw (vroede betekent wijze) wil ik je zoveel mogelijk ruimte bieden om op je eigen wijze en in eigen wijsheid jullie kind te verwelkomen op deze wereld . Ik begeleid je in het maken van jouw keuzes , hoe je omgaat met je verwachtingen, de uitdagingen en alles wat tijdens deze reis op je pad kan komen. Want je baart een kind; je wordt moeder; jullie worden ouders; je relatie, je familie, je werk… alles is er zwanger van.  Ik zet hiervoor mijn kennis, ervaring en intuïtie in. Jullie wensen en visie vormen het vertrekpunt van deze reis. Je bepaalt vanuit vertrouwen in jezelf en je lichaam de koers tijdens de reis. Angsten mogen er ook zijn onderweg.

 

Over mij:Op mijn 21ste wist ik zeker dat ik vroedvrouw wilde worden: mijn oude kinderwens ,die aan het sterfbed van mijn vader weer opkwam. Ik heb toen ervaren hoe een prachtig, krachtig en intens proces de transformatie is van het leven naar de dood. Naast het verdriet, vond ik het een voorrecht om getuige te mogen zijn van deze bijzondere ervaring: hoe mijn vader zich stapje voor stapje over gaf  aan het onomkeerbare proces. Ik heb diep respect gekregen voor de kracht van het loslaten. Voor mij is de weg naar de geboorte van een kind en van een moeder ( van ouders) hiermee vergelijkbaar. Ik kies voor de intimiteit van kleinschaligheidMijn ervaring met kleinschalig werken stamt uit 1998In Catalunya heb ik veel bevallingen begeleid van vrouwen, die thuis wilden bevallen of in het door ons opgerichte Geboortehuis. Deze vrouwen kozen tegen de Spaanse gewoonte in voor natuurlijk bevallen. Met maximaal 4 cliënten per maand, een werkgebied van 150 bij 150 km en een sterk netwerk  kon ik optimale zorg bieden: dichtbij en intensief. Nu doe ik dat ook in Amsterdam: dichtbij en intensief. Zorg op maat.

Wat bied ik nog meer:

Naast traditionele verloskunde heb ik ervaring met complementaire (alternatieve) verloskunde en coaching. 

Als erkend Mindfulnesstrainer integreert ik de beginselen van de Mindfulness in mijn begeleiding. Voor advies om zwanger te worden kan je terecht op het kinderwensspreekuur.Ook geef ik advies aan moeders tot 1 jaar na de bevalling op het moederschapsspreekuur. Voor de regio Amsterdam ben ik bovendien versiekundige en lid van het versieteam Amsterdam, die baby's in stuitligging terug keert.

 

“Als de angst regeert”

Als de herinnering aan de geboorte van je kind overschaduwd wordt door gevoelens van angst, pijn, boosheid of verdriet en het beïnvloedt je leven nu, dan is dat jammer. En zeker als je weer opnieuw zwanger bent of wilt worden kan deze nare of verdrietige herinnering weer opleven en het verlangen of genieten en uitkijken naar de nieuwe geboorte in de weg staan.Als bevallingsverwerkingsspecialist voor de regio Amsterdam e.o. kan ik samen met jou de negatieve lading van je ervaring loskoppelen, waardoor je met vertrouwen naar een nieuwe ervaring, een nieuwe geboorte kunt uitkijken.