In onze praktijk bieden wij naast de basis verloskundige zorg, extra zorg aan in de vorm van coaching, lichaamswerk en doula zorg. Deze extra zorg dien je zelf te betalen. Dit staat los van de basis verloskundige zorg, die vergoed wordt door de verzekering (uitgezonderd het zilveren kruis*).

Onder deze extra zorg valt ook een vergoeding voor onze continue aanwezigheid bij jouw bevalling, ongeacht het verloop ervan. Dus ook als tijdens de zwangerschap of de geboorte blijkt dat het voor jou meerwaarde heeft als de medische verantwoordelijkheid wordt overgenomen door de gynaecoloog, dan blijven wij bij je in de rol van doula. Wij geloven dat de continuïteit van het proces hiermee gewaarborgd wordt. Om deze continuiteit van zorg te kunnen bieden, kunnen we per vroedvrouw maar maximaal 3-5 zwangeren per maand inschrijven.

Wat onze complete begeleiding inhoudt staat beschreven bij 'hoe werken wij '.

* Het Zilveren Kruis heeft dit jaar zonder opgaaf van reden zestien kleinschalige praktijken in het land geen nieuw contract aangeboden, waaronder onze praktijk. Zilveren Kruis betaalt nog wel 75% van de zorg aan jou terug als je onze nota instuurt. De overige 25 % nemen wij als verliespost zelf voor onze rekening. Die hoef jij dus niet te betalen. Wij zijn zelf ook met het Zilveren Kruis in gesprek hierover. Het gaat om zwangeren die verzekerd waren bij Zilveren kruis op het moment dat ze zich bij ons aangemeld hebben voor onze begeleiding, dus niet het jaar van de verwachte geboorte.

Hieronder vind je de tarieven voor onze aanvullende zorg.

Tarieven 2017 en 2018 (inclusief 21% btw)

Kennismakingsgesprek   gratis
Volledige begeleiding  € 975,00

 

Kom je pas later bij ons in zorg of verhuis je nog voor de bevalling, dan gelden de volgende tarieven:

 Zwangerschapsconsult (bij later instromen)  €    40,00
 Volledige zwangerschap zonder bevalling  €  475,00
 Bevalling  €  500,00

 

Reiskosten vergoeding: 48 cent per kilometer boven 140 kilometer **

De rekening die je aan het einde van de zorg ontvangt is gebaseerd op de tarieven uit het jaar dat je je bij ons aanmeldde voor onze begeleiding. Dus niet het jaar waarin je gaat bevallen of bent bevallen. 

Als er bij de bevalling ook een doula aanwezig is kan het tarief voor de bevalling in overleg wijzigen.

** De eerste 140 kilometer worden vergoed door de zorgverzerkaar binnen de basis verloskundige zorg.