In onze praktijk bieden wij naast de basis verloskundige zorg, extra zorg aan in de vorm van coaching, lichaamswerk en doula zorg. Deze extra zorg dien je zelf te betalen. Dit staat los van de basis verloskundige zorg, die vergoed wordt door je zorgverzekering. De factuur voor de verzekerde basiszorg sturen we rechtstreeks naar je verzekering, voor de extra zorg krijg je een aparte factuur. De tarieven zie je hieronder.

Wij hebben voor 2019 en 2020 contracten met alle zorgverzekeraars. Met Zilveren Kruis en Menzis hebben we een contract via de Verloskundige zorggroep Amsterdam. Binnen deze eerstelijns verloskundige zorggroep hebben we afspraken gemaakt over het leveren van basiszorg aan zwangeren. Op termijn hopen we dat al onze contracten via de zorggroep zullen gaan lopen. Voor 2020 zijn Zilveren Kruis en Menzis de eersten die deze nieuwe manier van contracteren met ons zijn aangegaan. Je kan alleen onze praktijknaam nu niet meer zien in de zorgzoeker van deze verzekeraars. Daarom lijkt het wellicht alsof we geen contract hebben. Je vindt in de zorgzoeker wel de naam 'Verloskundige zorggroep Amsterdam'. Deze omvat (bijna) alle verloskundige praktijken van Amsterdam. Hier kan je zien welke dat zijn.

Onder de extra zorg die niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar, valt ook een vergoeding voor onze continue aanwezigheid bij jouw bevalling, ongeacht het verloop ervan. Dus ook als het tijdens de zwangerschap of de geboorte voor jou meerwaarde heeft als de medische verantwoordelijkheid wordt overgenomen door de gynaecoloog, blijven wij bij je in de rol van doula. Wij geloven dat deze continuïteit van zorg een gunstige invloed heeft op het verloop van die zorg. En al helemaal op de beleving en de ervaring. Om deze continuiteit van zorg te kunnen bieden, kunnen we per vroedvrouw helaas maar maximaal 3-5 zwangeren per maand inschrijven. Wat onze complete begeleiding inclusief extra zorg inhoudt staat beschreven bij 'hoe werken wij '.

Ben je vanaf het begin bij ons in zorg, dan is het tarief hiervoor € 975. Als je pas later in zorg komt geldt een aangepast tarief.

Daarnaast bieden sommigen van ons ook nog andere diensten, zoals placenta capsulering of de verhuur van bevalbaden

 

Tarieven per 1-8-2019 (inclusief 21% btw)

Kennismakingsgesprek Gratis
Volledige extra begeleiding: 995,-
kilometervergoeding 0,32 per km (boven 140 km)
Reistijd buiten Amsterdam 25,- per uur  (na het eerste half uur)
Huur bevalbad inclusief hygienische hoes voor eenmalig gebruik 125,-
Placenta capsuleren  125,-

De rekening die je aan het einde van de zorg ontvangt is gebaseerd op de tarieven uit het jaar dat je je bij ons aanmeldde voor onze begeleiding. Dus niet het jaar waarin je gaat bevallen of bent bevallen. 

Als er bij de bevalling ook een doula aanwezig is kan het tarief voor de bevalling in overleg wijzigen.

** De eerste 140 kilometer worden vergoed door de zorgverzerkaar binnen de basis verloskundige zorg.